Mijn feline en aquatische vrienden To the English version.
 

Te beginnen met de aanvoerder van de veestapel: Tigger de kamerpanter.


Tigger de Mooiste Kat van de Wereld.
Hier zien we Tigger, de heerser van dit huis. Hij is ongeveer vier jaar oud en komt uit het asyl. Hij heeft weinig slechte gewoontes, behalve nadrukkelijk klauwen als hij op je schoot zit, en een boel goeie: zindelijkheid, aaibaarheid, en de neiging alleen aan zijn krabpaal te krabben. Zijn hobbies zijn vogels kijken, visjes kijken, spelen met de kurk aan het touwtje (als het daar tijd voor is komt hij die zelf brengen), en het bijten van kleine snippers uit kartonnen dozen.


Maandag wasdag.


 

De koude bak


Hier zien we het gedierte in de koude bak: twee salamanders en twee goudvissen. De salamanders zijn Japanse vuurbuiksalamanders. Het is een koppeltje. Ik heb ze al jaren en ik voer ze afwisselend voer zoals muggenlarven, watervlooien en pekelkreeftjes. 
Ik heb voor de koude bak zelf een eiland gemaakt door een stuk steen af te gieten in siliconenmassa en na te gieten van polyurethaan. Deze 'steen' zit aan het glas gelijmd en bevat een bakje met aarde waar plantjes in staan.
Twee manders en twee goudvizzels.

 

De warme bak


Visjes in mijn warme bak
Dit is een blik in de warme bak. In deze bak woonden ten tijde van het maken van deze pagina :blauwe danio's (foto), een paartje zwaarddragers (foto), een paar Colisa Lalia's (op de foto Babette), een algenetende vis waarvan ik de juiste soortnaam niet weet, een paar Kuhli's en een klauwkikker (Xenopus Laevis).
   
Bert de Laliameneer.
Hierboven Bert, de Laliaman. Hij is nog niet zo mooi op kleur maar dat komt wellicht nog als er een nest gebouwd gaat worden.
Op de foto rechts: Ruud, de klauwkikker. We zien hem hier bezig met een van zijn favoriete hobbies: het dom bewegingloos vlak onder het wateroppervlak hangen. De andere was eten. Ruud veranderde dan in een soort stofzuiger en alles wat erin past gaat erin. Ik had alleen visjes in deze bak die te groot zijn voor Ruud, of te snel. Dat is vanzelf zo gekomen.
Ruud de stofzuiger.

Terug naar de Index.