Speciale effekten
Materiaalimitaties, sjabloneren en allerlei structuren


Bont & Bruyn heeft jarenlange ervaring met het aanbrengen van allerlei speciale effekten. Sommige hiervan zijn een nabootsing van bestaande materialen, zoals hout, graniet of gevlochten riet. Andere staan op zichzelf als decoratieve bewerking. Dit soort patronen kan worden aangebracht op iedere schilderbare ondergrond die niet al te ruw is.

Op de foto's een paar uiteenlopende voorbeelden:
Bovenaan een tweetal beschilderde (klap)tafelbladen, beide met gevlochten-rieteffekt. De linker is daarna uit de vrije hand beschilderd, de rechter is gesjabloneerd.
Sjabloneren is een prachtige techniek die op zich al heel veel mogelijkheden biedt. Het effekt ervan is bijna altijd enigszins zacht.

Onderaan links een zogenaamd schijnrelief. Op een muur is een steenachtig effekt geschilderd met randen die suggereren dat er diepte in het werk zit. Ook de afbeelding is zo geschilderd dat de indruk van diepte ontstaat. Maar de schildering is volkomen plat. Dit is een eenvoudige vorm van trompe l'oeil (gezichtsbedrog).

Rechtsonder een gehoute (in houteffekt geschilderde) deur. Er zijn een aantal verschillende soorten houtimitatie leverbaar: we noemen hier grenen, eiken, kersen, suikeresdoorn en wortelnoten.

Voor prijzen en mogelijkheden: Vraag een offerte.

Meer afbeeldingen vindt U in het Fotoboek.