Een aantal decoratieve schilderingen

Trompe l'oeil in een woonhuis

Dit is een voorbeeld van trompe l'oeil : een schildering die diepte lijkt te hebben. (Het woord betekent "bedriegt het oog") Deze schildering is aangebracht in de hal van een woonhuis. In dit huis woont een advocaat, daarom is er een toga afgebeeld.

Soortgelijke afbeelding in een ander huis

Nog een kapstok, nu met een tas eraan. Deze schildering is onderdeel van een groter geheel dat ook schilderingen op de trap omvat.

Beschilderde tank van een motorfiets

Hier ziet U een beschilderde motorfietstank. De schildering is ontworpen door Bont & Bruyn in overleg met de opdrachtgever, die specifiek een afbeelding van een renkoekoek op de tank van haar motor wenste. De schildering aan de rechterzijde (op de foto) geeft een snel rennende vogel weer; dit is het plaatje dat zichtbaar is voor een verkeersdeelnemer die wordt ingehaald. De linkerkant toont een rustig voortstappende koekoek; die is zichtbaar voor de inhalende andere verkeersdeelnemer!


Een schildering in een badkamer...


...en en één in een keuken.
Deze techniek heet grisaille.

Eenvoudige trompe l'oeil in combinatie met wikkeltechniek.

Deze schildering geeft de wand een licht relief in de vorm van een boog, die er in werkelijkheid niet is.
Het gewolkte effect is aangebracht met de zogenaamde wikkeltechniek. Het warme en natuurlijke effect past uitstekend bij de wandlamp.

Deze schildering is tweemaal aangebracht aan weerszijden van een doorgang, voor een mooi klassiek symmetrisch effect.

Detail.


Terug naar de index van het Fotoalbum.